sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Mustikkamuffinseja (vähäkalorisia)

Sunnuntaina oli oikein perussunnuntaifiilis, tiettekö. Sellanen, kun radiosta soitetaan kaikki hempeet ysäri biisit, ilma on mitäänsanomaton, pitäis siivota ja pestä pyykkiä, mut koko päivän vaan lipittelee sängyn pohjalla kahvia ja lukee vanhoja lehtiä. Sunnuntaipäivinä jonkun takia tykkään vääntää kunnon safkat ja joskus jopa leipoa!

Mä oon maailman huonoin leipuri ja inhoon leipomista. En tykkää pullista, tortuista ja leivonnaisista, enkä saa mitään kiksejä leipurihommista (ainoastaan päänsärkyä).
Mut silti silloin tällöin (n.2kertaa vuodessa) kokeilen mun leipuritaitoja ja sellainen päivä oli tänään.

Ajattelin kokeilla jotain vähäkalorista herkkuja ja päädyin nettiselailun jälkeen mustikkamuffinseihin.

Korvasin ruisleseet mustikka- pellavasiemenrouheella ja puolitin ohjeen, kun ei kahdenhengenkommuuni saa 12 muffinsia millään syötyä (janikaan ei oo kauheen suuri herkkuhirmu,et 6 muffinsia kahdelle on aikas passeli> Jani syö 4 ja Teresa 2 ;D).

Tässä ohjeet ja kalorimäärät;

1 kananmuna / 79kcal
sokeri 38g / 154kcal
mantelimassa 25g / 113kcal
vehnäjauho 25g / 84kcal
pellava+mustikka 13g / 66kcal
leivinjauhe 3 g / 5,2kcal
mustikka 50g / 17kcal

6 kpl muffinseja / 520kcal
1 kpl muffinseja / 87kcal





Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita messin mantelimassa (viipaloi pieniksi paloiksi). Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa ja varovasti sekoita sokeri-muna-mantelimassaseokseen. Jaa taikina kuuten muffinsivuokaan ja ripottele päälle mustikoita. Paista 200asteessa 10-15min. Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua + halutessaan ripottele tomusokeria päälle koristeeksi.

MUMS !! Suosittelen !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti