tiistai 20. maaliskuuta 2012

Merilevä

Oon kauan kans himoinnut merileväravintolisän ostamista. Tänään käväistiin kaverin kaa ennen kahvihetkeä Luontaistuotekaupassa ostaan protskupatukka välipalaksi ja samalla mukaan lähti merileväpillereitä purkki (6,80e).



Merilevää voi syödä monessa muodossa (pilleri, nori, jauhe), mutta itselle parhaiten katsoin sopivaksi pillerin, jonka nappaan muiden pilsujen mukana. En usko,että muistaisin aina lisätä jauhetta safkaan.

Mun merileväpillerit ovat hiivattomia, laktoosittomia, gluteenittomia ja makeuttamattomia, eli sopii melkein kaikille. Kuitenkin kilpirauhasen liika-/vajaatoiminnan omaaville ei tätä suositella (> edistää aineenvaihduntaa kuten kahvi, joka ei myöskään sovi "kilpirauhaspotilaille").




Merilevä on hyvin vitamiini- ja kivennäisainepitoista, joten se on luonnollisesti hyvä ruokavalion täydentäjä.
Merilevä on erityisesti hyvä jodin lähde. Jodia tarvitaan aineenvaihduntaa ja muuta sisäeritystoimintaa säätelevän kilpirauhasen normaaliin toimintaan. Merilevävalmisteita käytetäänkin myös aineenvaihdunnan edistämiseen. Kelpamax tabletit ovat oiva ravintolisä painonhallintaan. lähde


Merileviä on nähtävästi useampia erilaisia, myös sinilevää löytyy ravintolisänä.
Kelpamax-tabletit sisältävät Islannin kylmistä vesistä peräisin olevia Ascophyllum nodosum ja Laminaria digitata –merileviä. lähde


Nettikeskustelujen perusteella pillerit lisäävät energiatasoja, mikä ei näin keväällä ole kylläkään ollenkaan huono asia. Yritän raportoida jonkun viikon jälkeen, mitä itse olen mieltä moisesta pilleristä.

2 kommenttia:

  1. En ole kuullutkaan tuosta, mutta pitääpä kokeilla :)


    http://manifest2materialism.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään tästä kyseisestä,vaan oon himoinnut yleisesti merileväjauhetta/pilsuja ostavani. Yllätykseksi tuli,et niitä on noin montaa erilaista. Yritän viel perehtyä paremmin asiantuntijoiden kautta,et mikä ero noilla levillä oikeesti on. Esmes. Chorella (mikä on tunnetumpi valmiste,jota mm. Cocovi myy) on myös merilevää. Siihen vaan on ymmärtääkseni lisätty jotain..(?) have to find out more info ;)

      Poista